7 daagse rondreis door Andalucia 7-13 november 2021 v.a.€ 1.249,-

Andalusië

Andalusië is de meest zuidelijke autonome regio van Spanje. Het gebied zit klem tussen het noordelijke Extremadura en Castilië-La Mancha, in het oosten ligt Murcia, in het zuiden heb je de Middellandse Zee en ten westen liggen Portugal en de Atlantische Oceaan. Andalusië heeft de meeste inwoners van alle Spaanse regio’s: bijna 8.5 miljoen. Dat betekent een gemiddelde van bijna 100 per vierkante km (Nederland: ca. 450…) Interessant? Neuh …  Belangrijk: totáál niet! Maar wel dat Andalusië de meeste bochten per strekkende kilometer asfalt heeft van heel Spanje, 90% van de bevolking aan de kust woont en wij het binnenland in gaan.

 • Hoogtepunten: Sierra Nevada (letterlijk en figuurlijk), Alpujarras, El Torcal en de A 397
 • Dieptepunt: Torremolinos en Marbella

Met de tijd mee

Omdat we de laatste keer deze rondreis tegen de klok in reden, gaan we dit keer min of meer met de tijd mee. Vanaf Malaga Airport rijd je ‘direct’ richting Sierra Nevada. Direct tussen aanhalingstekens omdat de geplande route ongeveer 874 bochten kent. De dag daarop doorklief je deze m/prachtige bergketen en overnacht je in een bizar grothotel.

Vervolgens gaat het land in én noordwaarts om aan het einde van dag 3 aan de kust uit te komen waar je vanuit het strandhotel nog even heerlijk met je blote voeten (of hele lijf..) in de zee kunt springen. De volgende ochtend is er voor de liefhebbers een leuk stukje onverhard langs de kust en dan ga je richting oostkust, zak je verder af naar NP Gato de Cabo, het meest zuid-oostelijke punt van Hispana en doorkruis je de woestijn van Tabernas. De kans dat je dáár je regenpak aan moet trekken is kleiner dan dat er tegen die tijd al een nieuw kabinet is en zo ja dat die dan nog niet afgetreden is. Op de vijfde dag stuur je kris-kras door de Alpujarras, een eldorado voor motorrijders (alsof de rest van Andalusië dat niet is!) en slaap je die avond op 1.400 meter hoogte. De één na laatste dag pak je weer een stukje zuidkust en draai je wéér af het binnenland in. Op de laatste dag de twee kersen op één taart: El Torcal, een gebied dat in een paar miljoen jaar van zeebodem gestegen is tot 1.000 meter daarboven (waar gaat dat heen?) en de weg der wegen, de A 397 van Ronda naar San Pedro de Alcántara. 40 km aan bochten! En je hebt mazzel, want het is zaterdag waardoor de regionale matadoren je de ideale lijn wijzen. Tenminste: de eerste drie bochten, daarna zijn ze uit het zicht verdwenen. Na een volle week sturen kom je kapot en gebroken weer in Malaga aan en húnker je naar een 1.837 lange rechte weg naar huis.

Je hebt alweer mazzel: het vliegtuig kent geen bochten…

Van dag tot dag


 • Dag 1 zondag 7 november 200 km naar Hotel Rural Almazara Los Tablazos bij Nerja
 • Dag 2 maandag 8 november 335 km naar Casas Cueva del Tio Tobas bij Guadix
 • Dag 3 dinsdag 9 november 333 km naar Hotel Playa Grande Puerto de Mazarrón
 • Dag 4 woensdag 10 november 330 km naar Hotel Sierra Alhamilla Balneario in de Sierra Alhamilla
 • Dag 5 donderdag 11 november 305 km naar Finca los Llanos in Capileira
 • Dag 6 vrijdag 12 november 320 km naar El Chorro la Posada del Conde, Ardales
 • Dag 7 zaterdag 13 november 202 km naar Malaga Airport

Route


Prijzen


 • € 1.249,- op basis van 2 persoonkamer

 • € 1.599,- op basis van 1 persoonkamer

 • Duo € 749,-

 • Korting eigen transport: € 349,-

JA! Ik ga mij gelijk inschrijven zonder mijzelf te verplichten ...

Je ontvangt na het afronden van je inschrijving een kopie hiervan in je e-mail. Je boeking is pas definitief na het voldoen van de aanbetaling.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)

Nee ... ik wil eerst nog wat meer weten voordat ik mij inschrijf…

Je ontvangt na het opsturen van je vragen z.s.m. de antwoorden.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)