7 daagse van Barcelona naar Alicante van 12-18 september 2021 v.a. € 1.249,-

Kronkelroute

Als je de route bekijkt zul je wel denken: de bedenker hiervan is totáál níet wijs. En dat klopt. Geen enkele routeplanner krijgt het voor elkaar om je via déze route van Barcelona naar Alicante te sturen. En sturen zul je! Deze motorreis heeft zoveel bochten dat we gemakshalve maar bij helft gestopt zijn met tellen en het met 2 vermenigvuldigd hebben. Grapje: na een half uur waren we de tel al kwijt. Echt! Zelfs de kronkeligste kronkelroutes van Zumo en Tom-Tom krijgen het niet voor elkaar om de gedachtenkronkels van de SMT routeplanner te volgen.

Dus volg ons!

Dieptepunten: de eerste 10 kilometer: alléén maar rechtdoor

Natúúrlijk natuurparken

Costa del Sol, Costa Brava en Costa Blanca staat bij de doorgewinterde motorrijder te boek als Costa Terrible, Costa Represible en Costa Horrible. Daarom mijden we de kust als het Corona virus* en duik je vanaf Barcelona meteen het bergachtige en vooral bochtige binnenland in richting natuurpark Muntanyas de Prades. Een gebied zo groot als onze Noordoost polder. Maar dan met daar net zoveel bochten als er hier polderbewoners zijn en daar net zoveel inwoners als hier de polder bochten telt… Daarom blijven we daar de tweede dag voor een portie ongenadig sturen. Op dag drie rijd je o.a. door Reserva Natural Llaberia en natuurpark Serres de Pàndols-Cavalls naar het schitterende 14e eeuwse stadje Valderobbres. Ter geruststelling: in Spanje is het ‘natural’ dat de natuurparken gewoon toegankelijk zijn voor motorrijders. Zélfs op zondagen. Op dag vier duik je écht de leegte in, kom je in een gebied waar de Spaanse overheid mensen een gratis huis én een baan aanbiedt om de dorpen leefbaar te houden. Desondanks dat schitterend geasfalteerde wegen waarvan je je afvraagt: “voor wíe?” Nou… voor jou!

Net op het moment dat je dacht alles wel zo’n beetje gezien te hebben (en: “hoeveel profiel heb ik nog op de zíjkant van mijn banden?”) kom je op de vijfde dag langs Dos Aquas, de Pikes Peak van Spanje met een weg van ca. 8 km die je ‘tres vez’ MOET rijden. Anders krijg je geen medaille. Dat dit bestaat en dat je ooit nog lol gaat beleven aan de Lekdijk… De dag eindigt in Castell de Castells. Niet in het Kasteel der Kastelen, maar wel een alleraardigst en fraai gelegen Hotel Rural in een gebied net zo groot als de Noordoostpolder zonder Urk en Schokland. Verder zeggen we niks, behalve dat we daar ook een volle dag verblijven.

Ook de laatste dag mag je, mits je banden het toelaten, nog even lekker sturen voordat je je motor weer in de buurt van Aeropuerto Alicante inlevert en ’s avonds nog naar Nederland kunt vliegen.

(*) Sinds 2020 is het gezegde ‘mijden als de pest' komen te vervallen.

Van dag tot dag


 • Dag 1 zondag 12 september 2021: 218 km van vliegveld Barcelona naar Prades.

 • Dag 2 maandag 13 september 2021: 228 km sturen, remmen, schakelen, accelereren, hellingshoekhangen, gasgeven in willekeurige volgorde in La Muntanya de Prades

 • Dag 3 dinsdag 14 september 2021: 286 km van Prades naar Valderrobres

 • Dag 4 woensdag 15 september 2021: 340 km van Valderrobres naar Requena

 • Dag 5 donderdag 16 september 2021: 304 km van Reqeuna naar Castell de Castells

 • Dag 6 vrijdag 17 september 2021: 210/248 km door de achtertuin van Benidorm

 • Dag 7 zaterdag 18 september 2021: 212 km van Castell de Castells naar Vliegveld Alicante

Prijzen


 • € 1.249,- op basis van 2 persoonskamer

 • € 1.599,- op basis van 1 persoonskamer

 • Duo € 749,-

 • Korting eigen transport: € € 349,-

JA! Ik ga mij gelijk inschrijven zonder mijzelf te verplichten ...

Je ontvangt na het afronden van je inschrijving een kopie hiervan in je e-mail. Je boeking is pas definitief na het voldoen van de aanbetaling.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)

Nee ... ik wil eerst nog wat meer weten voordat ik mij inschrijf…

Je ontvangt na het opsturen van je vragen z.s.m. de antwoorden.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)