7 daagse rondreis door de Pyreneeën 5-11 september 2021 v.a. € 999,-

Jaca

Vanaf Barcelona Airport, waar je ’s morgens voor 10 uur al aankomt, rijd je in twee dagen naar Jaca aan de voet van de Spaanse Pyreneeën. Dat wordt dus vroeg opstaan om naar Schiphol te rijden. Daarna(ast) heb je die dag ook nog ongeveer 250 km op de motor voor de boeg. Dus best een pittige dag. We rijden het eerste stukje over de snelweg om de hektiek rond Barcelona zo snel mogelijk achter ons te laten om, zodra het kan, binnendoor te rijden naar onze eerste overnachtingplaats! De tweede dag rijden we goeddeels door de Franse Pyreneeën richting Jaca, de uitvalbasis van deze Pyreneeën trip. Het wordt nog meer genieten dan de eerste dag van de prachtige wegen, de schitterende bergen en de geweldige Spaanse sfeer. ‘s Avonds zit je buiten op een terrasje in Jaca, kijkend over je Spaanse biertje naar de ondergaande zon en geniet je van de sterke verhalen van je reisgenoten, de tapa’s, van… Spanje.

Elke dag anders


Eenmaal in Jaca maken we de komende 4 dagen elke dag een andere tourrit naar een andere windstreek. Zo wordt elke dag anders. De wegen zijn over het algemeen van prima kwaliteit, zéker aan de Spaanse kant. Omdat je alle routes op GPX bestand krijgt, kun je in zelf te vormen groepjes rijden, alleen, met z’n tweeën of hoe dan ook. Voor sommigen zijn de dagetappes als het schillen van een peul, voor anderen kan het best pittig zijn. Daarom kun je sommige dagen inkorten of een dag niet rijden. Dan kun je lekker een dagje aan het zwembad vertoeven, of Jaca op je gemak bekijken. Op de één na laatste dag gaan we weer richting oosten en blijven we aan de Spaanse kant van de Pyreneeën. De laatste dag staan we vroeg op, toeren we nog wat binnendoor en pakken we op het laatst weer een stuk snelweg. In onze spiegels zien we de machtige bergen van de Pyreneeën steeds kleiner worden en in de verte doemt de luchthaven van Barcelona op. Over een paar uur ben je weer thuis, vol met mooie herinneringen en nieuwe sterke verhalen. Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Van dag tot dag


  • Dag 1 - zondag 5 september: aankomst in Barcelona en 250 km naar het eerste hotel.
  • Dag 2 - maandag 6 september: via de noordkant van de Pyreneeën gaat het over soms ‘matig geasfalteerde’ stuurweggetjes (want Frankrijk), máár schitterende berglandschappen richting Jaca. Afstand ca 270 km.
  • Dag 3 - dinsdag 7 september: rondreis van 250 km naar het noorden, o.a. door het Parc National de Pyrenees.
  • Dag 4 - woensdag 8 september: rondreis van 240 km naar het zuidwesten van de Pyreneeën, richting Sadaba.
  • Dag 5 - donderdag 9 september: rondreis van 280 km naar het noordwesten, richting Pamplona.
  • Dag 6 - vrijdag 10 september: langzaam aan weer richting het oosten, nu door de zuidkant van de Pyreneeën en ‘hoe zouden we het over kunnen slaan:’ Andorra.
  • Dag 7 - zaterdag 11 september: tijdig vertrek uit het hotel en aankomst in Barcelona na ca 250 km. Terugvlucht naar huis, of als je aansluitend mee wil met de ‘tracking’ van Barcelona naar Alicante, kan ’s avonds in Barcelona uitgaan, flaneren, rondkijken én overnachten. De overnachting (logies/ontbijt) wordt door Spanje MotorTours betaald! (BS: balletje-balletje op de Rambla spelen echter niet 😄 )

Prijzen


  • € 999,- op basis van 2 persoonskamer

  • € 1.399,- op basis van 1 persoonskamer

  • Duo € 699,-

JA! Ik ga mij gelijk inschrijven zonder mijzelf te verplichten ...

Je ontvangt na het afronden van je inschrijving een kopie hiervan in je e-mail. Je boeking is pas definitief na het voldoen van de aanbetaling.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)

Nee ... ik wil eerst nog wat meer weten voordat ik mij inschrijf…

Je ontvangt na het opsturen van je vragen z.s.m. de antwoorden.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)