7 daagse rondreis van 21-27 maart 2021 v.a.€ 1.199,-

Andalusië is de meest zuidelijke autonome regio van Spanje. Het gebied zit klem tussen het noordelijke Extremadura en Castilië-La Mancha, in het oosten ligt Murcia, in het zuiden heb je de Middellandse Zee en ten westen ligt Portugal en de Atlantische Oceaan. Andalusië heeft de meeste inwoners van alle regio’s: bijna 8.5 miljoen. Dat betekent een gemiddelde van bijna 100 per vierkante km (Nederland: ca. 450…) En daarvan zitten veruit de meeste aan dat stukje kust waar wij niet komen.

 • Hoogtepunten: Sierra Nevada (letterlijk en figuurlijk), Alpujarras, El Torcal) en de A 397
 • Dieptepunt: Torremolinos

Met de tijd mee


Omdat we vorig jaar in november deze rondreis tegen de klok in reden, gaan we dit keer met de tijd mee. Vanaf Malaga Airport rijd je ‘direct’ richting Sierra Nevada. Direct tussen aanhalingstekens omdat de geplande route ongeveer 874 bochten kent. De dag daarop doorklief je deze bergketen en overnacht je in een bizar grothotel. Vervolgens gaat het land in én noordwaarts om op dag drie bij Velez Blanco uit te komen. Dat ligt op 1.000 meter, dus dat kan ’s ochtends wat frisjes aanvoelen. Daags daarna ga je richting oostkust, zak je verder af naar NP Gato de Cabo, het meest zuid-oostelijke punt van Hispana en doorkruis je de woestijn van Tabernas. Op de vijfde dag stuur je door de Alpujarras, een eldorado voor motorrijders (alsof de rest van Andalusië dat niet is!) en slaap je die avond op 1.400 meter hoogte. De laatste twee dagen pak je weer een stukje zuidkust en draai je weer af het binnenland in, bezoek je El Torcal (een gebied dat in een paar miljoen jaar van zeebodem gestegen is tot 1.000 meter daarboven: waar gaat dat heen?). Op de laatste dag de kers op de taart: van Ronda naar San Pedro de Alcántara. De weg der wegen, de A 397! 40 Km aan bochten. En je hebt mazzel, want het is weekend waardoor de regionale matadoren je de ideale lijn wijzen. Tenminste: de eerste drie bochten, daarna zijn ze uit het zicht verdwenen. Na een volle week sturen kom je kapot en gebroken weer in Malaga aan en húnker je naar een 1.837 lange rechte weg naar huis.

Je hebt alweer mazzel: het vliegtuig kent geen bochten…

Route


 • Dag 1 zondag 21 maart 200 km naar Nerja Rural Almazara Los Tablazos
 • Dag 2 maandag 22 maart 335 km naar Guadix Casas Cueva del Tio Tobas
 • Dag 3 dinsdag 23 maart 316 km naar Velez Blanco Hotel Rural Velad Al Abyadh
 • Dag 4 woensdag 24 maart 330 km naar Sierra Alhamilla Balneario, Sierra Alhamilla Calle los Banos
 • Dag 5 donderdag 25 maart 305 km naar Finca los Llanos Capileira, Sierra Nevada
 • Dag 6 vrijdag 26 maart 320 km naar El Chorro la Posada del Conde, Presa Conde de Guadalhorce, 29550 Ardales
 • Dag 7 zaterdag 27 november 202 km naar Malaga Airport

Prijzen


 • € 1.199,- op basis van 2 persoonkamer

 • € 1.449,- op basis van 1 persoonkamer

 • Duo € 699,-

 • Korting eigen transport: € 399,-

JA! Ik ga mij gelijk inschrijven zonder mijzelf te verplichten ...

Je ontvangt na het afronden van je inschrijving een kopie hiervan in je e-mail. Je boeking is pas definitief na het voldoen van de aanbetaling.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)

Nee ... ik wil eerst nog wat meer weten voordat ik mij inschrijf…

Je ontvangt na het opsturen van je vragen z.s.m. de antwoorden.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)